Uteskole med vindkraft som tema

Selv om vi ønsket oss en uteskoledag med vind, måtte vi ta til takke med strålende sol og vindstille vær. Femte til syvende trinn har i tema arbeidet mye om været. De har lært om hvordan høytrykk og lavtrykk oppstår, og at det kan skape store krefter i naturen som mennesket kan dra nytte av. Å utnytte vindkraften skulle alle elevene prøve å få til. Ved hjelp av kvister i skogen skulle de bygge et kjøretøy som beveget seg ved hjelp av vindkraft. Vi hadde med CD plater som kunne brukes som hjul, og i tillegg hadde vi med det vi tror de trengte av tau, kniver, stifter, plastikk, tape, drill med mer.

Det viste seg at største utfordringen var å få festet hjulene uten at de ble for løse. Når skoledagen nærmet seg slutten ble alle kjøretøyene tatt med til gang og sykkelveien for å prøvekjøre. Vi var så heldige at det kom noen vindpust som klarte å flytte noen kjøretøy. Alle elevene synes dette var en spennende oppgave, og mange hadde nye løsninger på hvordan de ville gått frem hvis de skulle gjort dette en gang til. Nærmere det pedagogiske prinsippet «learning by doing» er det vanskelig å komme.