Klient:
Date:25.september.2018

Tur til Trondheim.

Fredag 21. september dro hele skola på busstur til Trondheim. Gjennom den kulturelle skolesekken fikk vi midler som gjorde at vi kunne dra på en lærerik og alternativ skoledag til Trondheim.

I Trondheim besøkte vi Vitenskapsmuseet, Nidarosdomen, Forsvarsmuseet og ikke minst Tyholttårnet.

På vitenskapsmuseet delte vi oss i 1.-4 klasse og 5.-7 klasse. De yngste fikk et guidet opplegg rundt istiden og steinalderen, mens vi eldste fikk en omvisning om middelalderen.  Tiden vi fikk til overs på museet brukte vi til å utforske andre spennende temaer. Det var også»forskerdager» utenfor museet når vi var der, så det var mye spennende man kunne se og gjøre.

På forsvarsmuseet fikk vi se og høre mye interessant fra de ulike krigsperioder. Blant annet fikk vi lært en del om Den store Nordiske vinterkrigen som vi skal ha mye om til høsten.

Etterhvert tok vi turen til Nidarosdomen. På utsiden møtte vi guiden vår som tok oss med på en spennende «reise» i Nidarosdomen.  Når klokken nærmet seg fire, begynte de fleste å bli sultne. Pizzabuffet i toppen av Tyholtårnet var bestilt. God mat og ikke minst god utsikt. Etter en times»rundtur var vi gode og mette, og vi vendte nesen sørover igjen. Sjøl om det ble en lang dag, hadde det vært lærerikt og spennende for både små og store.