Kortreist mat i praksis

Gleden og samhørigheten over å koke suppe av egenproduserte grønnsaker, betyr mye for elevene på skolen og ungene i Lekestua barnehage. Tylldalen Bygdekvinnelag forsynte oss med frø i vår, og hjalp oss med det praktiske på innhøstingsdagen nå i september. I sommer har ungene , sammen med sine foresatte, samarbeidet om luking og vanning. Det har grodd godt i grønnsakskassene som står på skolens uteområde. På selve «Suppedagen» , hjalp driftige damer i Bygdekvinnelaget til med tilbereding. De gav kyndig veiledning om oppkutting av råvarene, og de holdt øye med store suppekjeler. I tillegg hadde de et flott undervisningsopplegg om rundstykkebaking. Da fikk ungene lære at det dannes karbondioksyd under gjæringsprosessen. Denne dagen hadde også de eldste elevene på skolen fått lov til å plukke poteter i åkeren til Svanhild og Lars Hogstad. Ferske mandelpoteter var kjærkomment i suppa! På ettermiddagen kom stolte unger og spente foresatte tilbake til Samfunnshuset for å spise kortreist, selvlaget middag. De ble møtt av lukten av nystekte rundstykker og fersk grønnsaksuppe. En må vel kunne si at dette var en ekte dugnadsdag som vi alle er veldig stolte av.