Klient:
Date:14.september.2018

Klinkekuler, det er gøy det

Når rektor ryddet hjemme fant han ei lita bøtte med klinkekuler. Der var det klinkekuler i flere størrelser og i alle regnbuens farger. Etter å ha mimret ferdig om spillingen fra sin barndom, tok han med klinkekulene til skolen. Der fikk sjette og syvende trinn kurs i hvordan det ble spilt med klinkekuler. Vi måtte gå ut mot parkeringsplassen for å finne en grusvei. Hælen presses i bakken mens man snurrer flere runder rundt. Resultatet blir et hull i bakken, som det er om å gjøre å kaste nærmest.

Den som er nærmest får prøve først å komme oppi hullet. Klarer du det, kan du begynne å «klinke» (treffe) andre klinkekuler. Når du treffer får du klinkekula. Til slutt er det bare en igjen, og da tar man en ny runde. Etterhvert kom det også elever fra tredje og fjerde trinn som ville være med, og på Tylldalen skole er det rom for at alle elever får være med på leken. Dette var et nytt spill for elevene, og det fenget bra.