17.mai 2017

Å gå i tog og rope «hipp hipp hurra!», er en god måte å feire dagen på. Når 17.mai toget kommer til skolen, ønskes det velkommen til tradisjonell feiring. Etter allsang og sang fra barnehagen sammen med 1.-4.trinn på trappa, er det bevertning på samfunnshuset. Tradisjon tro, så serveres det blant annet brødskive med banan og gelé. Etterpå er det mulighet til å spise is, og en til, og enda en til, før en går ut for å drive med ulike aktiviteter. Ute kan man kaste piler på ballong, kaste baller på blikkbokser, lete etter skatt i flishaugen og gå på stylter. Til tross for mye surt vær dagen før, fikk vi sol og varmt vær. Elevene på skolen hadde dagen før dugnad, med å rydde vekk snøen som var igjen på plenen. Takket være dem, ble det mulig å bruke ei snøfri plen på 17.mai.

Mot slutten av dagen ble det underholdning fra 5.-7.trinn. De dramatiserte eventyrene «Reve-enka» og «Askeladden som kappåt med trollet». Stor innlevelse fra skuespillerne fikk frem latteren flere ganger fra publikum.

Til slutt ble det tale fra Jo Solvang Aamodt, som kom med gode og reflekterte tanker om hvordan det er å vokse opp i et trygt og godt miljø.

Nok en gang fikk tylldølene vist at god vilje- og dugnadsånd får frem ei god feiring av 17.mai for bygdefolket.